Laden Vergaderingen
Dit event is voorbij.

Na het succes van de 1ste werfwandeling (3 augustus 2017) gaan we op donderdag 19 juli 2018 onder begeleiding van ir. Herman GIELEN (projectleider) opnieuw op wandel op de grootste werf voor waterbouwkundige werken in de BENELUX (ca. 100 ha – 6 miljoen ton grondverzet). Het nieuwe “maaslandschap” dat in het afgelopen jaar werd geboetseerd zal u versteld doen staan.  De waterbouwkundige werken zijn noodzakelijk voor de bescherming van het mijnverzakkingsgebied (Dilsen-Stokkem & Maasmechelen) tegen maasoverstromingen.

 Het programma voor donderdag 19 juli 2018  van de avond bestaat uit twee delen:

  • Voor de liefhebbers is er de rondgang in de werfzone. We spreken af om 18u00 (stipt) aan de winterdijk-Kempenstraat / werfkeet te Rotem.

 Hoe bereikt u de winterdijk -Kempenstraat te Rotem?

U volgt de N78 (Rijksweg) tot aan de verkeerslichten kruispunt (Rotem) Rijksweg – Kempenstraat, u slaat dan af richting Maas (volg de pijl voetveer) en vervolgens rijdt u de Kempenstraat helemaal af tot aan de winterdijk.

Coördinaten GPS:  51° 2’37.94″N /   5°45’21.82″O

De rondleiding neemt ongeveer 1u15’ in beslag.

U zorgt best voor stevig schoeisel.

 

  • Afsluiten doen we met een BBQ op Terhills Cable Park te Lanklaar. Aanvang om 19u30.

Terhills Cable Park te Lanklaar is “the place to be” om te “chillen op een terras aan de waterlijn omgeven door een prachtige natuur”.

Nog niet overtuigd? Neem dan een kijkje op de website.  https://www.terhillscablepark.be/  of https://www.terhills.be/activiteiten/terhills-cablepark/

Hoe bereikt u Terhills Cable Park?

U volgt de Boslaan (N75) vanaf rotonde met Rijksweg richting Genk en neemt op de tweede rotonde de afslag Terhills Cablepark.  Terhills Cable Park is gelegen op de Nationaal Parklaan 5 te Dilsen Stokkem.

 

Belangrijk! U kan ook enkel naar de BBQ komen. Schrijf u dan gewoon in en laat het hieronder in een reactie dan even weten.