Laden Vergaderingen
Dit event is voorbij.

Door het hertekende ziekenhuislandschap blijven de fusieziekenhuizen, die een vroeger OCMW- of openbaar ziekenhuis overkoepelen, verantwoordelijk voor de pensioenlast van hun vastbenoemden. Omdat er in de meeste ziekenhuizen ook minder statutairen in dienst zijn, komt er steeds minder geld door afdrachten bij in de pensioenkas. Het gaat om tientallen miljoenen euro die de komende jaren aan pensioenen betaald moeten worden. Voor het ziekenhuis Maas en Kempen is de kas die die latente pensioenen moet betalen volgend jaar echter leeg. Uit berekeningen die in 2016 werden gemaakt bleek toen dat Bree en Maaseik een gezamenlijke factuur van maar liefst in totaal 45 miljoen euro te wachten stond om alle pensioenen te kunnen betalen.

 

Algemeen Directeur Hans Ramaekers van het Ziekenhuis Maas en Kempen komt ons een toelichting geven over deze pensioenbom en de werking van het Ziekenhuis Maas en Kempen.

Wij verwelkomen ook onze uitwisselingsstudente Anne Hensels en haar ouders. Een kans om deze enthousiaste jongere te leren kennen!