Laden Vergaderingen
Dit event is voorbij.

Vanavond hebben we opnieuw een topspreekster te gast: niemand minder dan barones Mia Doornaert.

Mia Doornaert  ging in 1970 als journaliste aan de slag bij De Standaard. Ze was van 1984 tot 1987 voorzitster van de Algemene Vereniging van Beroepsjournalisten van België (AVBB)  en van 1986 tot 1992 presideerde ze de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) 

In 1995 volgde ze Peter Vandermeersch op als correspondente in Frankrijk, in de periode daarna schreef ze eerst veel over het Midden-Oosten en de islam en daarna verdiepte ze zich op verzoek van de toenmalige hoofdredacteur in China en het Verre Oosten.

In maart 2003 werd ze door koning Albert II vanwege haar journalistieke verdiensten in de adelstand verheven met de persoonlijke titel van barones. 

Na 38 jaar bij de De Standaard gewerkt te hebben, ging Mia Doornaert in juli 2009 werken als adviseur en speechwriter op het kabinet van minister van Buitenlandse Zaken Yves Leterme (CD&V).  Die functie oefende ze uit tot Leterme op 24 november 2009 ontslag nam als minister en opnieuw premier werd.

Momenteel is Mia Doornaert actief als columniste voor De Standaard, waar ze een tweewekelijkse column verzorgt op maandag. 

Vanavond gaat zij het hebben over, het zal u niet verbazen, de Internationale Politiek.

Hieronder alvast een  interessante link:

  • Interview De Morgen (21/12/2018): https://www.demorgen.be/tv-cultuur/mia-doornaert-ik-wacht-nog-altijd-op-excuses~be113141/